czwartek, 30 października 2014

Strucla z wiśniowym dżemem

Czas na moje ulubione drożdżowe wypieki, szklanka mleka kawałek wiśniowej strucli i już jest idealne śniadanie. 


poniedziałek, 27 października 2014

wtorek, 14 października 2014

Karpatka

Karpatki nie muszę specjalnie nikomu przedstawiać :) dlatego też dziś na bogu przepis banalnie proste ciasto parzone, które świetnie wyrasta, tworząc wysokie góry oraz pyszna gęstą masę budyniową. Z tak idealnego połączenia nie może nic innego wyjść jak pyszne ciasto. Zresztą sami oceńcie :)



środa, 8 października 2014

Tort arbuzowy

Orzeźwiające i zdrowe połączenie, które nie wymaga pieczenia. Tort arbuzowy doskonale nadaje się dla osób nie tolerujących glutenu. Błyskawiczny w przygotowaniu bardzo efektowny owocowy deser.



środa, 1 października 2014

Kumpir z łososiem

Kumpir to ogromny pieczony ziemniak. Podstawę jego wypełnienia zawsze stanowi masło, ser żółty oraz przyprawy. Składniki te dokładnie wymieszane tworzą puszystą masą serowo - ziemniaczaną. Mój kupir oprócz puszystej masy nadziewany jest wędzonym łososiem i świeżym koperkiem. Wasz natomiast może być podawany z dowolnie wybranymi składnikami np. takimi jak u Ivki