Składniki:
- 1 czerwona papryka
 - 1 kg mięsa wołowego
 - 1 kg pomidorów
 - 1 łyżka ziół prowansalskich
 - szczypta pieprzu czarnego
 - szczypta soli
 - 2 duże cebule
 - 2 kostki rosołowe
 - 2 łyżki oliwy
 - 4 marchewki
 - 100 gram przecieru pomidorowego
 - 500 gram pieczarek
 - 4 małe chlebki
 
Wykonanie: 
- Mięso wołowe, pomidory oraz czerwoną paprykę kroimy w kostkę. Marchewkę i pieczarki siekamy na plastry
 - W dużej patelni rozgrzewamy oliwę. Podsmażamy na niej cebulę, aby zmiękła ok 5 minut
 - Dodajemy wołowinę i smażmy przez kolejne 5 minut. Doprawiamy solą i pieprzem
 - Dodajemy pieczarki, marchewkę, paprykę, pomidory, koncentrat, kostki rosołowe oraz zioła. Dokładnie mieszamy
 - Dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez co najmniej 90 minut, od czasu mieszając
 - Ostrym nożem odcinamy górę chleba a łyżką wyjmujemy miąższ ze środka. Do chlebka wlewamy gulasz.
 


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz