Składniki:
- 1 czerwona papryka
- 1 kg mięsa wołowego
- 1 kg pomidorów
- 1 łyżka ziół prowansalskich
- szczypta pieprzu czarnego
- szczypta soli
- 2 duże cebule
- 2 kostki rosołowe
- 2 łyżki oliwy
- 4 marchewki
- 100 gram przecieru pomidorowego
- 500 gram pieczarek
- 4 małe chlebki
Wykonanie:
- Mięso wołowe, pomidory oraz czerwoną paprykę kroimy w kostkę. Marchewkę i pieczarki siekamy na plastry
- W dużej patelni rozgrzewamy oliwę. Podsmażamy na niej cebulę, aby zmiękła ok 5 minut
- Dodajemy wołowinę i smażmy przez kolejne 5 minut. Doprawiamy solą i pieprzem
- Dodajemy pieczarki, marchewkę, paprykę, pomidory, koncentrat, kostki rosołowe oraz zioła. Dokładnie mieszamy
- Dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez co najmniej 90 minut, od czasu mieszając
- Ostrym nożem odcinamy górę chleba a łyżką wyjmujemy miąższ ze środka. Do chlebka wlewamy gulasz.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz