wtorek, 19 sierpnia 2014

Ser camembert z malinami i pieprzem

Dziś serwuje Wam nietypową przystawkę, a mianowicie ser camembert z malinami i pieprzem. Bardzo łatwy w przygotowaniu zaskakuję swym smakiem. Połączenie sera pleśniowego, malin i pieprzu jest rewelacyjne :)






    Składniki:


  • ser Camembert z pieprzem 
  • garść malin
  • 3 gałązki świeżego tymianku
  • pieprz świeżo mielony 
  • sól morska

   Wykonanie:


  1. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Serek dzielimy na pół i układamy w nim świeże maliny, które posypujemy  listkami tymianku, a następnie solimy i pieprzymy. Gotowy serek przekładamy do foremki (ja użyłam dokładnie takiej)
  2. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez ok 15 min. Odstawiamy do lekkiego przestudzenia. 


Smacznego :)

13 komentarzy:

  1. Pysznie wygląda taka przekąska, w sam raz do wina :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kasiu masz racje z winem smakuje najlepiej :)

      Usuń
  2. Mniam. Uwielbiam dania z serem pleśniowym. Są pyszne :-) a dodatek malin rewelacja :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale miałaś wyczucie smaku :) Ja uwielbiam pieczony ser i jeszcze takie pyszne dodatki, które doskonale się z camembertem komponują

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam takie połączenia :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Rozpływam się na samą myśl! Uwielbiam camembert, zwłaszcza na ciepło :3 W połączeniu z malinami nigdy go nie próbowałam, ale taka kombinacja brzmi baaaaajecznie!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Smakuje też bajecznie :) Polecam :)

      Usuń
  6. Pysznie... prosta, a zarazem wyszukana przystawka :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Pyszności :) kocham sery plesniowe...

    OdpowiedzUsuń