Dziś serwuje Wam nietypową przystawkę, a mianowicie ser camembert z malinami i pieprzem. Bardzo łatwy w przygotowaniu zaskakuję swym smakiem. Połączenie sera pleśniowego, malin i pieprzu jest rewelacyjne :)
Składniki:
- ser Camembert z pieprzem
- garść malin
- 3 gałązki świeżego tymianku
- pieprz świeżo mielony
- sól morska
Wykonanie:
- Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Serek dzielimy na pół i układamy w nim świeże maliny, które posypujemy listkami tymianku, a następnie solimy i pieprzymy. Gotowy serek przekładamy do foremki (ja użyłam dokładnie takiej)
- Pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez ok 15 min. Odstawiamy do lekkiego przestudzenia.
Smacznego :)
Pysznie wygląda taka przekąska, w sam raz do wina :)
OdpowiedzUsuńKasiu masz racje z winem smakuje najlepiej :)
UsuńMniam. Uwielbiam dania z serem pleśniowym. Są pyszne :-) a dodatek malin rewelacja :-)
OdpowiedzUsuńAle miałaś wyczucie smaku :) Ja uwielbiam pieczony ser i jeszcze takie pyszne dodatki, które doskonale się z camembertem komponują
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie połączenia :-)
OdpowiedzUsuńKusząca przystawka!
OdpowiedzUsuńRozpływam się na samą myśl! Uwielbiam camembert, zwłaszcza na ciepło :3 W połączeniu z malinami nigdy go nie próbowałam, ale taka kombinacja brzmi baaaaajecznie!
OdpowiedzUsuńSmakuje też bajecznie :) Polecam :)
UsuńPysznie... prosta, a zarazem wyszukana przystawka :)
OdpowiedzUsuńPyszne połączenie :)
OdpowiedzUsuńPyszności :) kocham sery plesniowe...
OdpowiedzUsuńja też )
Usuń