środa, 10 sierpnia 2016

Carpaccio z łososia



     Składniki:


  • Surowy łosoś pokrojony w cieniutkie plasterki 
  • oliwa z oliwek 
  • sok z cytryny 
  • sól, pieprz 
  • świeży ogórek 
  • ocet balsamiczny
  • starta skórka z cytryny do dekoracji 

     Wykonanie:


  1. Ogórka obieramy i kroimy w bardzo cienkie plastry. Ja zrobiłam to za pomocą obieraczki do warzyw w ten sposób ogórek był bardzo cienko pokrojony. Łososia wkładamy na 10 minut do zamrażalnika, następnie kroimy go ostrym nożem na równie cienkie plasterki. 
  2. Na talerzu układamy ogórka a na to plastry łososia 
  3. Rybę solimy i pieprzymy, następnie skrapiamy odrobiną soku z cytryny. Na koniec polewamy nie dużą ilością oliwy z oliwek i octem balsamicznym.

Podajemy z przypieczoną bagietką z odrobiną masła lub świeżą bułką pszenną. 

Smacznego :)






3 komentarze: