Składniki:
- 1 puszka tuńczyka w oleju słonecznikowym
- 1/2 dojrzałe awokado
- cytryna
- sól, pieprz
- Tuńczyka wyjmujemy z puszki i odcedzamy na sitko.
- Awokado obieramy i kroimy w drobną kostkę. Dokładnie polewamy sokiem z cytryny, oprószamy solą i mieszamy.
- Do metalowej obręczy ustawionej na talerzu wkładamy połowę ryby. Następnie większość awokado, a na wierzch drugą połowę ryby. Każdą warstwę delikatnie ugniatamy.
- Na wierzch układamy resztę awokado. Całość posypujemy kolorowym bądź zwykłem pieprzem
- "Torcik" z tuńczyka wstawiamy do lodówki na ok 30 min . Przed podaniem zdejmujemy obręcz.
Smacznego :)
Prosty przepis a jaki smaczny:)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy przepis :-) pyszności :-)
OdpowiedzUsuńJakie cudo, no i na pewno jest pyszne :)
OdpowiedzUsuńświetny pomysł:)
OdpowiedzUsuńFajny pomysł :)
OdpowiedzUsuńŚwietna propozycja, wygląda świetnie! :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł :)
OdpowiedzUsuńSmacznie i kolorowo, wiosenna propozycja :)
OdpowiedzUsuń