wtorek, 3 marca 2015

Tuńczykowy torcik


 Tuńczykowy torcik czyli szybka przekąska dla niezapowiedzianych gości.  






   
  
      Składniki:
  •  1 puszka tuńczyka w oleju słonecznikowym 
  • 1/2 dojrzałe awokado 
  • cytryna 
  • sól, pieprz
     Wykonanie:
  1. Tuńczyka wyjmujemy z puszki i odcedzamy na sitko.
  2. Awokado obieramy i kroimy w drobną kostkę. Dokładnie polewamy sokiem z cytryny, oprószamy solą i mieszamy.
  3. Do metalowej obręczy ustawionej na talerzu wkładamy połowę ryby. Następnie większość awokado, a na wierzch drugą połowę ryby. Każdą warstwę delikatnie ugniatamy. 
  4. Na wierzch układamy resztę awokado. Całość posypujemy kolorowym bądź zwykłem pieprzem 
  5. "Torcik" z  tuńczyka wstawiamy do lodówki na ok 30 min . Przed podaniem zdejmujemy obręcz.

Smacznego :)

8 komentarzy: