Składniki:
- Surowy łosoś pokrojony w cieniutkie plasterki
- oliwa z oliwek
- sok z cytryny
- sól, pieprz
- świeży ogórek
- ocet balsamiczny
- starta skórka z cytryny do dekoracji
Wykonanie:
- Ogórka obieramy i kroimy w bardzo cienkie plastry. Ja zrobiłam to za pomocą obieraczki do warzyw w ten sposób ogórek był bardzo cienko pokrojony. Łososia wkładamy na 10 minut do zamrażalnika, następnie kroimy go ostrym nożem na równie cienkie plasterki.
- Na talerzu układamy ogórka a na to plastry łososia
- Rybę solimy i pieprzymy, następnie skrapiamy odrobiną soku z cytryny. Na koniec polewamy nie dużą ilością oliwy z oliwek i octem balsamicznym.
Podajemy z przypieczoną bagietką z odrobiną masła lub świeżą bułką pszenną.
Smacznie :)
OdpowiedzUsuńpyszotka!
OdpowiedzUsuńWygląda wspaniale! Istne arcydzieło :-) Mam już ochodztę na samą myśl. Pozdrawiam i gratuluję
OdpowiedzUsuń